ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ

Οι επαναλαμβανόμενες ή καθ’ έξιν αποβολές είναι ένα θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα επειδή δυστυχώς είναι αρκετά συνηθισμένο, και προκαλεί πολύ έντονη ανησυχία στα ζευγάρια. Θα ακολουθήσει αργότερα ένα post ειδικά για αυτό το θέμα, αλλά σήμερα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την μαρτυρία μίας γυναίκας που πέρασε από αυτή την περιπέτεια, και ευτυχώς κατάφερε να την ξεπεράσει…

Baby's and daddy's hands resized

“Είμαι 30 ετών και μόλις γέννησα το δεύτερο παιδί μου, το να φτάσω όμως μέχρι εδώ ήταν ένας δύσκολος δρόμος.

Όταν αποφασίσαμε με τον άντρα μου να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω με τη γέννηση ενός παιδιού, αντιμετωπίσαμε δυσκολίες που δεν περιμέναμε.

Η πρώτη μας απόπειρα ξεκίνησε με αποτυχία καθώς η κύηση σταμάτησε ξαφνικά μεταξύ 6ης και 7ης εβδομάδας κυήσεως. Η γυναικολόγος μου εξήγησε πως πολλές γυναίκες αρχίζουν με μια αποτυχία και δεν έπρεπε να απελπίζομαι. Έτσι ξαναπροσπαθήσαμε αλλά δυστυχώς και η δεύτερη προσπάθειά μας είχε το ίδιο άδοξο τέλος, μεταξύ 6ης και 7ης εβδομάδας η κύηση σταμάτησε.

..με πίστη και με εμπιστοσύνη στην ιατρική ομάδα καταφέραμε και φέραμε στον κόσμο το πρώτο μας παιδί…

Τότε η γυναικολόγος μου, μου είπε ότι πριν ξαναπροσπαθήσουμε καλό θα ήταν να το ψάξουμε, να δούμε τι φταίει, τι πάει στραβά. Κάναμε λοιπόν μια σειρά εξετάσεων για θρομβοφιλία, ανοσολογικούς παράγοντες, αυτοάνοσα νοσήματα, ορμονικούς προσδιορισμούς, και καρυότυπο ζευγαριού που όταν υπάρχουν εμποδίζουν την ομαλή εξέλιξη της κύησης, και με τα αποτελέσματα στο χέρι πήγαμε να συμβουλευτούμε αιματολόγο.

Η αιματολόγος και η γυναικολόγος μου σε συνεργασία, μου είπαν ότι όταν ξανά μείνω έγκυος θα πρέπει να ακολουθήσω μια ειδική αγωγή που θα με βοηθήσει, θα μου αυξήσει της πιθανότητες να πάνε όλα καλά.

Όταν λοιπών ξανά έμεινα έγκυος με όλα αυτά τα όπλα, με πίστη και με εμπιστοσύνη στην ιατρική ομάδα καταφέραμε και φέραμε στον κόσμο το πρώτο μας παιδί. Με τη συνεχή παρακολούθηση και υποστήριξη της γυναικολόγου μου, αλλά παράλληλα και της αιματολόγου, γέννησα με φυσιολογικό τοκετό ένα υγιέστατο αγοράκι.

Ότι πρόβλημα και αν αντιμετωπίζεις, μην το βάζεις κάτω, ενημερώσου, μάθε τι μπορείς να κάνεις, ζήτα βοήθεια από ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν, μην μένεις  στην άγνοια και ίσως να πάνε καλά τα πράγματα και για σένα.”

Με τον ίδιο τρόπο κατάφερα και μόλις γέννησα ένα πανέμορφο κοριτσάκι.

Όταν άρχισα να το συζητάω με το φιλικό μου περιβάλλον ανακάλυψα ότι ακριβώς τα ίδια προβλήματα με εμάς τα αντιμετώπιζαν δύο από τα τέσσερα κοντινά μας ζευγάρια. Αυτό με τρόμαξε, αλλά στο τέλος όλα πήγαν καλά για όλους μας.

Ότι πρόβλημα και αν αντιμετωπίζεις, μην το βάζεις κάτω, ενημερώσου, μάθε τι μπορείς να κάνεις, ζήτα βοήθεια από ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν, μην μένεις  στην άγνοια και ίσως να πάνε καλά τα πράγματα και για σένα.”

Α.Τ.

‘Εχεις και εσύ μια εμπειρία να μοιραστείς μαζί μας; Μπορεί με αυτό την τρόπο να βοηθήσεις άλλες γυναίκες! Στείλε την ιστορία σου στο woman2womenblog@gmail.com

One thought on “ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟΒΟΛΕΣ

 1. Η Κ.Π. μου έστειλε αυτό το μήνυμα:

  “ΓΕΙΑ ΣΑΣ!
  ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΏ ΤΗΝ ΔΙΚΙΆ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ!ΕΙΜΑΙ 21ΕΤΏΝ Κ ΜΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΤΥΧΑΙΕΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ 2 ΟΙ ΟΠΟΊΕΣ ΚΑΤΈΛΗΞΑΝ ΣΕ ΑΠΟΒΟΛΉ ΜΕΤΑΞΎ 6Κ 7ΕΒΔΟΜΆΔΑΣ..ΕΠΕΊΤΑ ΤΟ ΈΨΑΞΑ Κ ΕΊΔΑ ΠΩΣ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑΣ Κ ΣΤΗΝ 3Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΕΝΕΣΕΙΣ INOHHEP…ΌΜΩΣ Κ ΑΥΤΉ ΚΑΤΈΛΗΞΕ ΣΕ ΑΠΟΒΟΛΉ ΣΤΗΝ 9 ΓΙΑ ΕΜΈΝΑ ΑΛΛΆ ΕΒΔΟΜΗ ΓΙΑ Τ ΈΜΒΡΥΟ ΕΒΔΟΜΆΔΑ..ΤΟ ΞΑΝΑΚΟΊΤΑΞΑ ΠΙΟ ΣΧΟΛΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΑΛΛΟ ΓΙΑΤΡΌ ΣΤΟ Ν.ΑΛΕΞΆΝΔΡΑΣ ΠΟΥ ΈΧΕΙ ΕΙΔΙΚΟ ΤΜΉΜΑ Κ ΒΡΉΚΑ ΌΤΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΆ ΘΈΜΑΤΑ ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ Ν ΚΆΝΩ ΕΝΕΣΕΙΣ ΑΛΛΆ Κ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΚΑ..ΕΚΑΝΑ Κ ΑΝΤΙΠΑΤΡΙΚΑ ΕΜΒΌΛΙΑ Κ ΤΏΡΑ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΞΑΝΑΜΕΙΝΩ ΈΓΚΥΟΣ ΌΜΩΣ ΔΕΝ ΞΈΡΩ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ Κ ΤΊΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΚΌΜΑ ΛΈΤΕ ΝΑ ΠΕΤΎΧΕΙ ΑΥΤΉΝ ΤΗΝ ΦΟΡΆ??”

  Καλημέρα!
  Ευχαριστώ πολύ για το μήνυμα σου! Έχω σκοπό να γράψω ένα post αναφέροντας αναλυτικά τις εξετάσεις που πρέπει να γίνουν για γυναίκες που έχουν επαναλαμβανόμενες αποβολές… Θα σε ενημερώσω όταν θα το έχω δημοσιεύσει. Φαντάζομαι πως θα έχεις κάνει και άλλες εξετάσεις όπως καρυότυπο του ζευγαριού, καλλιέργειες κολπικού εκκρίματος, ορμονικές εξετάσεις κ.α…
  Αν όλα αυτά είναι αρνητικά, ξαναπροσπάθησε και έχεις πάρα πολλές πιθανότητες να πάνε καλά! Είναι γεγονός, όμως, ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου, παρότι ψάχνουμε εκτενώς και όλα είναι καλά, ξανά υπάρχει αποβολή…

  Σε κάθε περίπτωση, να βρεις ένα γιατρό που σου εμπνέει εμπιστοσύνη και ακολούθησέ τις συμβουλές του. Αυτό από μόνο έχει αποδείξει σε μελέτες ότι βοηθάει! Μην απογοητεύεσαι, συνέχισε τις προσπάθειες και όλα θα πάνε καλά!
  Σου εύχομαι ότι καλύτερο και αναμένω τα νέα σου!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s